Kısaca Fortnite Nedir?

Hayatta kalmak, birşeyler inşa etmek, çılgınca dans etmek ve zombiler! Bunların hepsi ve daha fazlası Fortnite'da.




• 25 Temmuz 2017 tarihinde piyasaya sürülen oyunumuz ilk başta zombiler hakkındaydı. İsmi Dünyayı Kurtar (Save the World) idi. Daha sonradan Battle Royale modu eklendi ve mod yoğun ilgi gördü. Burada size oyunun sadece Battle Royale modu hakkında bilgi vereceğim çünkü Dünyayı Kurtar ücretli ve oynamaya fırsatım olmadı.

• Öncelikle Battle Royale ne demek onu öğrenelim. Battle Royale, oyuncuların giderek daralan bir alanda savaş vermeleridir. Amaç diğer oyuncuları eleyip sona kalmak ve oyunu kazanmaktır.

• Oyunumuza girdiğimizde bizi karşılayacak ilk şey arayüz. Önce onu nasıl kullanacağımızı öğrenmeliyiz. Aşağıda size lazım olan birkaç arayüzü işaretledim.


1 Numara: Oyunun görselde gördüğünüz ana bölümüdür. Buradan diğer seçeneklere gidebilirsiniz.

2 Numara: Oyun içinde arkadaşlarınızla ve diğer oyuncular ile iletişim kurabileceğiniz bölüm. Buradan arkadaş ekleyebilir, arkadaşınızı oyununuza davet edebilirsiniz.

3 Numara: Savaş Bileti her sezon oyunculara bilette ilerledikleri taktirde hediyeler verir. Görmüş olduğunuz bilet Sezon 8'e ait bir bilet. Savaş Bileti 100 aşamadan oluşur. Üst kısımda oyunu oynayan her oyuncuya verilen hediyeler bulunur. Alt kısımda ise sadece Savaş Bileti'ne sahip olan oyunculara verilen hediyeler bulunur. Savaş Bileti, 950 V-Papel(Oyun içi para) kullanılarak alınabilir.

4 Numara: Oyun bizlere günlük ve haftalık görevler sunar. Bu görevleri yaptığımız zaman Savaş Bileti'nde daha kolay aşama atlayabiliyoruz ve hediyelere daha kolay ulaşabiliyoruz.

5 Numara: Dolabım sekmesi karakterinizi kişiselleştirmenizi sağlar. Oyuna yeni başladığınızda sizi böyle bir görüntü karşılaşayacaktır ama üzülmeyin zamanla sizinde koleksiyonunuz genişleyecektir.

 • Karakterinizi değiştirebilirsiniz, sırtınıza süs ekleyebilirsiniz, elinizde tuttuğunuz kaynak toplamanıza yarayan kazmanızı değiştirebilirsiniz, yere güvenli bir şekilde iniş yapmanıza yarayan iniş aletinizi değiştirebilirsiniz, otobüsten atladığınızda yere daha havalı bir şekilde inmenize yarayan bir iniş izi seçebilirsiniz vs.

6 Numara: Oyun adamıza nihayet adım atacağımız buton bu buton. Burada oyunu oynama şeklimizi seçiyoruz. Tek başımıza mı, iki kişiyle mi yoksa dört kişilik bir takımla mı gireceğimizi seçiyoruz. Diğer seçenekleri daha detaylı bir şekilde daha sonra anlatacağım.

• Nihayet oyuna giriyoruz. Başlangıç adasında doğuyoruz. Burası oyun adasından çok daha küçük bir ada. Burada diğer oyuncuların oyuna bağlanmasını beklerken yapı yapabilir, dans edebilir veya diğer oyuncuları yerden aldığımız silahlarla gereksiz yere vurmaya çalışabiliriz.


• Bütün oyuncular oyuna bağlandığında kendimizi savaş otobüsünde buluyoruz. Otobüs bir doğru üzerinde ilerliyor ve yolcular yani biz, istediğimiz bir yerde otobüsten atlayabiliyoruz.

• Atlayışa geçtiğimizde istediğimiz zaman iniş aracımızı açıp daha uzak bir mesafeye doğru ilerleyebiliriz. Dikkatli olun yere çok yaklaşırsanız iniş aracınız otomatik olarak açılacak ve yere inene kadar kapanmayacaktır.


• Yere indiğimiz zaman hemen silah bulmalıyız. Çünkü oyunda yalnız değiliz. Bizi adadan elemek isteyen 99 kişi daha var! 

• Silahları herhangi bir yerde bulabiliriz. Daha iyi silahlar ve malzemeler sandıklardan çıkabilir. Sandıklar ses çıkartır yani sesi dinleyerek onları bulabilirsiniz.


• Oyunun en ama en önemli kısımlarından birisi yapı yapma. Yapıları yapmak için elimizdeki toplama aracını yani kazmayı etrafa savurmak yeterli. Tahta, taş ve metal olmak üzere üç madde var. Bu maddeleri etraftan kolayca bulabilirsiniz. Yeterli maddeniz varsa yapmak istediğiniz şekli seçin ve puf! Şekil bir anda belirsin.

• Ulaşamayacağınız yerlere çıkmak için ve düşmanlarınıza karşı bir çeşit koruma sağlamak için yapınızı kullanabilirsiniz. Ama maddelerinizi boşa harcamayın ki gerekli durumlarda yapı yapabilesiniz. Yapılar hakkında detaylı bilgiyi ayrı bir yayında paylaşacağım.

• Hayatta kalmak için dikkatli davranmak çok önemli çünkü canınız azalır ve ölürseniz ne yazık ki o oyunda işiniz bitiyor. Artık tekrar yeni bir oyuna başlayıp tekrar hayatta kalma çabasına girmeniz gerekiyor. Oyuna yeni başlayınca sık sık öleceksiniz ama üzülmeyin zamanla oyuna alışacaksınız.

• Son olarak oyunun en eğlenceli kısmı, danslar! Oyunda istediğiniz zaman istediğiniz yerde dans edebilirsiniz. Tabi bunu yaparken dikkatli olmakta fayda var çünkü sesiniz duyup yerinizi bulabilirler. Ama amaç eğlenceyse ölüm kimin umrunda!


Fortnite nedir sorusunu size basit ve anlaşılır bir biçimde açıklamaya çalıştım. Umarım yararlı olmuştur ve kafanızdaki soru işaretlerini temizleyebilmiştir. Yakında daha fazla detay içeren bir Fortnite nedir yazıları yayınlayacağım. O zamana kadar kendinize iyi bakın!

Yorumlar

  1. Etkileyici bir oyun. En kısa zamanda başlamak istiyorum ama oynayamazsam ilk bakacağım yer burası çünkü çok güzel anlatımı var

    YanıtlaSil

Yorum Gönder